Specialismen

Vakmanschap, dat is de grote kracht van Jurgen Schoenmakers Classic Cars, een familiebedrijf met een team van experts. Met meer dan dertig jaar ervaring in deze mooie branche kennen we dan ook de sterke en zwakke punten van bijna alle typen en modellen auto's. In onze werkplaats in Oss pakken we iedere klassieker met de grootste zorg aan.

Een goede voorbereiding

Ieder project begint met een goede voorbereiding. Een eerste indruk hebben we vaak al snel, maar we gaan niet aan de slag zonder een uitgebreide diagnose. Wat is het probleem en op welke manier kunnen we de gewenste oplossing realiseren?

 

Hiervoor maken we een gedetailleerd bestek en een duidelijk plan van aanpak. Want duidelijkheid vinden we belangrijk. We begrijpen dat de kosten een belangrijke rol  spelen. We kunnen u daarover dan ook altijd adviseren, al is het bij werkzaamheden aan klassieke auto’s vaak onmogelijk om een realistische offerte  op te stellen.

 

Gedurende het project houden we u op de hoogte van de vorderingen. Na afronding van iedere werkperiode sturen wij u een gespecificeerde factuur. Zo houdt u overzicht over de voortgang en de kosten.

Jaguar E-type

Jurgen Schoenmakers Classic Cars heeft zich gespecialiseerd in het onderhoud,  reparatie en restauratie van de Jaguar E-type. Dit iconische model van autoconstructeur Jaguar Cars, was met zijn sierlijke vorm en rondingen zeer aerodynamisch. Maar ook de prestaties en het rijgedrag waren aan het begin van de zestiger jaren ongekend en gebaseerd op de ervaringen die men onder andere bij de racerij had opgedaan. De autoliefhebber kon voor het eerst een heuse sportwagen aanschaffen tegen een betaalbare prijs. Tussen 1961 en 1974 werden van dit type drie generaties in verschillende carrosserievormen gebouwd.


Bent u in het bezit van een Jaguar E-type? Neem dan contact met ons op om alle mogelijkheden m.b.t. onderhoud, reparatie en restauratie van dit bijzondere model te bespreken.

Overige specialiteiten

Naast alle standaard werkzaamheden die horen bij het onderhoud, repareren en restaureren van klassieke auto's kunnen we de volgende specialistische werkzaamheden uitvoeren in onze eigen werkplaats:

 

Trommelen

Trommelen is een oppervlakte behandeling die ook wel bekend staat als glijdend slijpen. Deze behandeling is vooral bedoeld om corrosie (van de opperhuid van het mariaal) tegen te gaan. Het wordt toegepast op onder andere lichtmetalen (motor-)onderdelen en zorgt voor een mooier (vaak als nieuw) uiterlijk van uw onderdelen.

 

Injectorreiniging

Door een injectorreiniging uit te voeren in onze werkplaats, kunnen we motoren beter laten lopen. Dat doen we door de brandstofinjectie in beeld te brengen waardoor we een snellere diagnose krijgen bij eventuele storingen.

 

BrakeQuip / remslangen

Voor oudere auto’s zijn er meestal geen originele remslangen meer leverbaar. Door deze remslangen in eigen huis te fabriceren, leveren we de beste kwaliteit met de juiste pasvorm. Bovendien besparen we daarmee vervelende wachttijden. Indien gewenst kunnen we ook RVS-remslangen (ook wel Race-remslangen of Low Profile remslangen) vervaardigen, bijvoorbeeld voor uw E-type.

 

Echt vakmanschap

Van periodiek onderhoud en reparatie tot en met de complete restauratie en revisie van ieder onderdeel van uw klassieke auto. Alles draait om vakmanschap en dat is de kracht van Jurgen Schoenmakers Classic Cars, al meer dan dertig jaar.

 

banner-lees-verder.png

Uitgelicht

Bijzondere (deel-)projecten, speciale reparaties,  voorbeelden van complete restauraties, fotoverslagen van onze evenementen en aanbod van unieke modellen. We laten ze graag aan uw zien.

 

banner-lees-verder.png

Facebook
LinkedIn
Instagram

Deze website wil gebruik maken van cookies.