Te koop: Jaguar E-type 4.2 Convertible 1966 (Serie I)

Deze, concourswaardige  Jaguar E-type is een lust voor het oog. De prachtige kenmerkende lijnen van deze Jaguar trekken onmiddellijk de aandacht. De auto is vanuit Californië (USA) naar Duitsland gekomen. Het jaartal van aankomst is onbekend. Foto’s geven aan in welke staat de auto destijds verkeerde.

 

 De auto is, door de Duitse eigenaar, volledig uitwendig gerestaureerd. Toen is de originele kleur “Primrose Pale Yellow” aangepast naar “Opalescent Silver Metallic”. In 2012 is het volledige interieur, bij Jurgen Schoenmakers Classic Cars, gerestaureerd. Het inwendige plaatwerk is voorzien van nieuwe lak. Uiteraard is het plaatwerk, daar waar nodig, grondig en vakkundig aangepakt. Er is een JT5 handgeschakelde versnellingsbak gemonteerd. De originele versnellingsbak is nog aanwezig. De remmen zijn aangepast van enkele zuiger naar dubbele zuiger waardoor deze Jaguar goed en ook veilig mee kan in het hedendaagse verkeer.

 

 Vanaf 2011 is de historie volledig bekend en is de auto technisch in een topstaat gebracht en gehouden. Dit alles is met zorg en tot in detail gedocumenteerd.

 

Onze klant neemt nu afscheid van zijn Jaguar E-type 4.2 Convertible. Hij heeft ons verzocht om hier zorg voor te dragen. Voor u de kans om de nieuwe eigenaar te worden van deze magnifieke auto!

 

 Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een bezichtiging.

 

Aanvullende informatie

 

  • Deze E-type is matching numbers met een Heritage certificaat
  • Datum van aflevering is 14 september 1966 in de USA
  • Na een verblijf in Duitsland in oktober 2011 aankomst in Nederland geïmporteerd door huidige eigenaar
  • Tijdens de door Jurgen Schoenmakers uitgevoerde restauratie in 2012 is de complete aandrijflijn grondig aangepakt , Motor revisie, nieuwe versnellingsbak JT5, achteras revisie en een langere overbrenging gemonteerd. Ook is het complete subframe voorzijde vernieuwd.
  • April 2016; dubbele zuiger remtangen gemonteerd

 

Van de periode van 2011 tot heden zijn alle reparatie- en restauratiefacturen aanwezig.

 

Contactinformatie

Neem voor meer informatie contact met ons op:

 

Jurgen Schoenmakers Classic Cars
Restauratie, reparatie & onderhoud van klassieke auto's

Amelsestraat 32
5343 NA Oss


E-mail: info@jurgenschoenmakers.com 
Telefoon: 0412 455 225

 

Let op:

Wij hebben zelf geen showroom. De getoonde klassiekers staan dus niet bij ons op locatie, maar zijn alleen te bezichtigen na het maken van een persoonlijke afspraak.

Facebook
LinkedIn
Instagram

Deze website wil gebruik maken van cookies.